07.03.2024

Özlem Cami Dualarla Açıldı

Kılıçarslan Mahallesinde yapımı tamamlanan Özlem Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı. Şefikcan Caddesi üzerinde bulunan Özlem Cami, hayırsever Karabulut Ailesi tarafından yeniden inşa edildi.

Mimari özellikleriyle Osmanlı ve Selçuklu desenlerinin işlendiği cami günümüz mimarisiyle yeniden yorumlandı.

Açılışa Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya Defterdarı Ali Yıldırım, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İlçe Müftümüz Selim Yazıcı, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, caminin banisi Karabulut ailesi, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmalarının ardından Özlem Cami dualarla ibadete açıldı.