17.06.2016

DURMUŞ ÜÇOK (1998-2008)

1955 Yılında Konya’nın Çumra İlçesinin Alibeyhüyüğü Kasabasında  doğdu. İlk ve ortaokulu Alibeyhüyüğünde okudu.Özel hocalardan Kuran-Kerim ve Arapça dersleri aldı.

İmam Hatip Lisesini Konya’da Devlet  parasız yatılı olarak bitirdi.1978 Yılında İmam Hatip lisesinden mezun olunca, İzmir Urla Uzunkuyu’da mecburi Hizmetli olarak İmam_Hatiplik görevine başladı. Aynı yıl İzmir Yüksek İslam Enstitüsünün sınavlarını kazanarak Üniversite tahsiline başladı.1982 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

1984 Yılında Çorum Ortaköy ilçesine vaiz ve tedviren Müftü olarak atandı. Aynı yıl askere gitti ve vatani görevini Kıbrıs’ta Yedek Subay olarak yaptı.

Askerlik dönüşü yine Çorum Ortaköy’de  Vaiz ve Müftülük yaptı.1988 yılında Yurtdışı sınavlarını kazanarak Geçici Din görevlisi olarak Hollanda’ya gönderildi. Amsterdam ve Rotterdam şehirlerinde Altı yıl görev yaptıktan sonra 1994 yılında yurda döndü. 1994-1998 yıları arasında Ankara Güdül Müftülüğü,1998-2008 yılları arasında Konya’nın Merkez İlçelerinden  Selçuklu İlçesi Müftülüğü yaptı.