11.03.2019

Konu   : Açıktan Vekil Alımı Sınav İlanı

SELÇUKLU İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN

VEKİL İMAM-HATİP VE VEKİL MÜEZZİN-KAYYIM SINAVI DUYURUSU

İlçemizde görevli İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken askerlik, yurtdışı görevlendirme veya geçici görevlendirme vb. sebeplerle görevden ayrılan cami görevlilerinin yerine ek listede bulunan kadrolara, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunumun 86. Maddesine göre. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/2 maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık kadrolarına atama ve bu kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme yönetmeliğinin 9, 11 ve 13. maddeleri uyarınca yarışma sınavı ile açıktan vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

Sınava katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar

1-657sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5/b maddesinde belirtilen ortak nitelik şartlarını taşımak.

3-Vekil İmam-Hatiplik için İmam-Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.

4-Vekil Müezzin-Kayyımlık için Hafız olup, Lise veya dengi okul mezunu olmak. (İ.H.L mezunu ise hafızlık şartı

aranmaz.)

5-Atanmak istediği görevi yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

6-2018 Yılı KPSS (DHBT) sınavından en az 60 ve üzeri puan almış olmak.

7-Hali hazırda vekil olarak çalışıyor olmamak.

8-Adaylar tekbir ilçeye ve o ilçe ilanında belirtilen camilerdeki unvanlardansadece birisine müracaat edebilir.

Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar bir adet Ek-1 form dilekçe, fotoğraf, diploma ve 2018 yılı KPSS (DHBT) sınav sonucunu gösterir internet çıktısı ile şahsen görev almak istediği ilçe müftülüğüne müracaat edeceklerdir.

Bu duyuruda belirtilen şartları taşımayan veya posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 22/03/2019 tarihinden sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Yapılacak sınav sadece aşağıda ilan edilen camiler için geçerlidir.

İlanen duyurulur.

İlk Müracaat tarihi        :          :05/03/2019

Son Müracaat tarihi                :22/03/2019

Sınav Tarihi                                      :Her ayın son Salı günü (26/03/2019)

Sınav Yeri ve Saati         :           :Meram İlçe Müftülüğü 09.00

Sınavın Yapılacağı Adres      :Şükran Mah. Başaralı Cad. No: 11 Meram  Konya

Not: Sınav sonuçlarısınavların tamamlanmasının ardından adayın müracaat ettiği İlçe Müftülüğü ve İlimiz Müftülüğü tarafından ilan edilecektir.

Bahtiyar ŞAHİN

İlçe Müftü V.

VEKİL İMAM-HATİP VE VEKİL MÜEZZİN-KAYYIM ALIMI İÇİN İLAN EDİLEN CAMİLER

S.NO

İLÇESİ

İLAN EDİLEN KADRONUN ADI

GRUBU

KİMDEN BOŞALDIĞI

SÜRESİ

SELÇUKLU

Konya Emniyet Müdürlüğü Camii  M.K.

İ.Kemal ŞİMŞEK

6 Ay

EK-1

FOTOGRAF

T.C. KİMLİK NO                      :

ADI SOYADI                           :

BABA ADI                               :

MEMLEKETİ                            :

DOĞUM TARİHİ                     :

TAHSİLDURUMU                 :

2016 KPSS(DHBT) PUPUANI  :

HAFIZLIK DURUMU              :

ASKERLİK DURUMU             :

ÖZÜ                                          : Vekil Sınavına Müracaat

İLÇE  MÜFTÜLÜĞÜNE

İlçenizde çeşitli sebeplerle boşalan ………………………………..CamiiAçıktan Vekil İmam-

Hatipliği/Vekil Müezzin-Kayyımlığı için 26/03/2019 tarihinde İl Müftülüğü Sınav Kurulunca yapılacak sınava katılmak istiyorum.

Gereğini arz ederim.…./03/2019

Adı Soyadı

İmza

ADRES ve TLF:

Müracaat Sırasında Adaylardan İstenecek Belgeler:

1. Nüfus Cüzdan fotokopisi (müftülükten onaylı)
  2.  Diploma fotokopileri (müftülükten onaylı)
  3.  Varsa Hafızlık belgesi fotokopisi (müftülükten onaylı)
  4. 2018 KPSS (DHBT) sınavı sonuç belgesi
  5. 2018 KPSS Sınav Sonuç Belgesi