30.05.2023

Türkiye’den ilk Hac Kafilesi Konya’dan dualarla yola çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac organizasyonu ile kutsal topraklara giderek İslam dininin en önemli ibadetlerinden olan Hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarına yönelik Sultan Selim Camii’nde uğurlama programı düzenlendi.

Konya İl Müftülüğü organizesinde Sultan Selim Camii’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin hacı adaylarına konuşması ile devam etti. Konuşmasında Öge, Hac ibadeti, bütün Müslümanların gönlünde yatan, arzu ettikleri ibadetlerin başında gelmektedir. O güzel ve kutsal topraklara gitmeyi Allah size nasip etti. Yolculuğunuz hayırlı olsun, sağlık içinde gidip gelerek sevdiklerinize kavuşun. Dualarınızda ümmeti Muhammed’i unutmayın. Peygamber Efendimize, Mekke ve Medine’ye selamlarımızı iletin" ifadelerini kullandı.

Kafile Başkanı Konya İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal’ın konuşması ile devam eden program Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin duasıyla sona erdi. Helalleşilerek Hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.