26.05.2023

"Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması" 7. bölge finali Konya da yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen "Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması" 7. bölge finali Konya da yapıldı.

Sultan Selim Camii'inde yapılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya Burdur, Aksaray, Konya, Afyonkarahisar,Isparta ve Antalya illerinden öğrenciler katıldı.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin başkanlığında oluşan seçici jüri üyeleri, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hüseyin Akıncı, NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Erol Uğraşkan, Kapu Camii Baş İmam Hatibi Ünver Güngör ve Sultan Selim Camii Uzman İmam Hatibi Fatih İş oldu.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, kaybedeni olmayan bu yarışmadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yarışmaya Katılan Okullar

1. Burdur Tefenni Anadolu İmam Hatip Lisesi

2. Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi

3. Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi