25.05.2023

“Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtım toplantısı düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen vekalet yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nda kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla düzenlenen “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtım toplantısı Umman Düğün Toplantı ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge yaptı. Türkiye Diyanet Vakfı 2023 yılı vekalet yoluyla Kurban Kesimi tanıtım videosu izlenerek Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin katılımcılara hitap etti. Şahin konuşmasında 2022 yılında gerçekleşen kurban organizasyonuyla alakalı bilgiler vererek vekaletle kurban kesmenin önemi, etlerin nereye ve nasıl dağıtıldığı, kimlere ulaştırıldığı konularında bilgiler verdi.

Vekalet Yoluyla Kurban Ücretinin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında 2.750 TL olarak belirlendiği ve kurbanını vekaleten kestirmek isteyenlerin İl ve İlçe Müftülüklerine uğrayıp bağışta bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Tanıtım toplantısına Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, şube müdürleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı. Program yemek ikramıyla sona erdi.