24.03.2023

İngiltere asıllı Toni Dıonne Fointıat İslamı seçti

Müslüman olmak istediğini söyleyerek Konya İl Müftülüğüne başvuruda bulunan İngiltere vatandaşı Toni Dıonne Fointıat için İhtida Töreni düzenlendi.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin İslam Dini hakkında aktardığı kısa bilgiler ve şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getiren Toni Dıonne Fointıat Müslüman oldu ve Ayşe ismini aldı.

Yapılan duanın ardından Ayşe’ye ihtida belgesi, tablo ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Törene, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Sn. Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Sn. Selim Yücel Güleç, Mühtedi Çalışmaları ve Yurtdışı Sosyal İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Sn. Doç. Dr. Sevde Düzgüner ve misafirler katıldı.