15.03.2021

Engelli bireylere yönelik ‘’Evliliğe İlk Adım’’ seminerleri tamamlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde yürütülen ‘’Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek’’ projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince ‘’Evliliğe İlk Adım’’ seminerleri düzenleniyor.

Proje kapsamında Konya İl Müftülüğü, evli ve nişanlı çiftlere yönelik ‘’Evliliğe İlk Adım’’ seminerleri düzenlemeye devam ediyor.

Konya İl Müftülüğü Aile ve Rehberlik Bürosunca kovid-19 tedbirlerinden dolayı zoom üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilen Şubat ayı seminerlerinin katılımcıları işitme engelli bireyler oldu.

Şubat ayı içinde çarşamba ve cuma günleri 4 hafta süren seminere il içinden ve il dışından yaklaşık 40 engelli çift katıldı.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Tokgöz ve İşaret Dili Eğitmeni Havva Susam, işlenen konuları işaret diline tercüme ederek seminer veren uzmanlarla engelli çiftler arasında iletişimi sağladı.

Seminer programı kapsamında ‘’ Evlilik Ahirete Uzanan Birliktelik, Yuvamız Merhamet Ocağı, Ailemin İletişim Dili, Ailede İffet ve Mahremiyet, Nikah ve Sorumlulukları, Çocukla Şenlenen Yuvalar, Evlilikle Büyüyen Ailem, Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı ’’ konu başlıkları ele alındı.

Evli ve evlenmeye hazırlanan engelli çiftleri tebrik eden Konya İl Müftü Yardımcısı Dr. Aslan Çıtır, İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen törende işitme engelli çiftlere sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir aile hayatı geçirmelerini temenni ederek plaket takdim etti.

İl Müftü Yardımcısı Dr.Aslan Çıtır, İl Müftülüğü Engelli Kordinatörü Ali Tokgöz ile İşaret Dili Eğitmeni Havva Susam’a da çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

İl dışından seminere katılanların plaketlerinin ise adreslerine gönderileceğini belirtti.