14.01.2021

Seçmeli din eğitimi dersleri tercih süreci devam ediyor

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün duyurduğu, ortaokul ve liselerde din, ahlak ve değerler alanı seçmeli dersleri seçim süreci devam ediyor.

Örgün eğitim sistemi içerisinde ortaokul ve lise öğrencilerine seçmeli olarak sunulan Kur-an’ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerinin etkin bir şekilde tercih edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Konya Eğitime Destek Platformu öncülüğünde Konya İl Müftülüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim-Bir-Sen) paydaş olduğu ‘’Dersimi Seçiyorum, Değerlerimi Önemsiyorum’’ kampanyası başlatıldı.

Yapılan görüşmelerde öğrencilerin seçmeli din derslerini tercih etmeleri konusunda veliler bilgilendirilerek velilerin öğrencileri bu derslere yönlendirmeleri hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, milli ve manevi değerlerle donatılmış nesillerin yetişmesi adına din derslerinin seçiminin önemli olduğunu vurgulayarak bu konuda yapılan çalışmaların değerli olduğunu ifade etti.

Poçanoğlu, Yapılan çalışmaların din derslerini seçme konusunda tercih oranını yükselteceğini ümit ettiğini belirterek çalışmaların milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Öğrenciler, seçmeli derslerin tercih  başvurularını en geç 21 Ocak 2021 Perşembe gününe kadar mesai saatleri içinde (10.00-16.00) öğrenim gördükleri Okul Müdürlüğüne yapabilecekler.