16.10.2020

Ilgın’da Restorasyonu tamamlanan Pir Hüseyin Bey (Çukur Camii) Dualarla ibadete açıldı

Turgutoğullarından, Turgut Oğlu Pir Hüseyin Bey tarafından 1422 yılında yaptırılmış olan ve Ilgın halkı tarafından Çukur Camii olarak adlandırılan Ilgın Pir Hüseyin Bey Camii, restorasyonunun tamamlanmasının ardından Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yapmış olduğu dua ile yeniden  ibadete açıldı.

Karamanoğulları döneminde 15. yüzyılda klasik Selçuklu tarzında inşa edilen ve restorasyonu tamamlanan Camiide cuma namazı kıldıran Poçanoğlu, cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu camiler bizim medeniyetimizin bir şehri var eden simgesidir. Bu camiler Ilgın’ı var ederek bugüne getirmiştir. Bu camiler bizim temel direklerimizdir. Milletimizin bir bağımsızlık nişanesidir. Bu sebeplerle bu camiler çok önemli. İbadete açılan camimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Açılışa, Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Ilgın İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Sarayönü İlçe Müftüsü Şevket Karaca, Doğanhisar İlçe Müftüsü Yusuf Acar, Kadınhanı İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu, Vakıflar Konya Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, davetliler ve vatandaşlar katıldı.