30.06.2020

Konya Büyükşehir Belediyesinden camilere hijyen desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla şehir merkezindeki camilere hijyen desteğinde bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle daha önce Karatay, Selçuklu ve Meram’daki bin caminin dezenfeksiyonunu gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi, normalleşme sürecinde yeniden ibadete açılan camilere hijyen desteğinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe müftülerinin ve imamların katılımıyla Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Hijyen Paketi Desteği Dağıtım Programı”nda camiiler için hazırlanan hijyen paketleri görevlilere teslim edildi.

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, camilerin sadece müftülüğe değil, ümmete aitte yerler olduğu için kendilerini müftülükler kadar aynı derecede sorumlu hissettiklerini belirterek, “Hemşerilerimiz şunu bilsin. Hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarına en çok dikkat ettiğimiz yerler camiler. İnsanlar kapalı mekanlara gelmekten çekinebilir ama camilere gelmekten çekinmesinler. Pandemi uzun sürerse camiye gelme alışkanlığımız kaybolmasın.” ifadelerini kullandı.

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ise konuşmalarında Büyükşehir Belediyesini tarafından yapılan çalışmaların ülkemiz başta olmak üzere  dünyaya örnek teşkil ettiğini ifade ederek “Büyükşehir Belediyemiz tarafından camilerimizde kullanılmak üzere sağlanan hijyen paketleri ile inşallah görevlilerimiz gerekli çalışmaları yapacak ve camilerimiz sağlık açısından daha güvenilir mekanlar haline gelecektir. Belediyemizin de katkılarıyla camilerimiz salgına karşı bu dezenfekte malzemeleriyle görevliler tarafından düzenli bir şekilde dezenfekte edilecektir. Yapılan bu çalışmaların örnek olacağını düşünüyor ve Büyükşehir Belediyemize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.  Allah razı olsun.” dedi.

Camiler için hazırlanan hijyen paketi; dezenfektan cihazı, 5’er litre yüzey dezenfektanı, el dezenfektan standı, 5’er litre el dezenfektanı, koruyucu elbise, maske, eldiven, tıbbi atık geri dönüşüm kutusundan oluşuyor. Ayrıca hazırlanan dezenfeksiyon uygulama eğitim filmi İl Müftülüğü aracılığı ile de tüm din görevlilerine gönderildi.