07.04.2020

İl Müftülüğü ve TDV Konya Şubesinden sağlık çalışanlarına ve hastalara kandil ikramı

Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi organizasyonu ile Berat Kandili münasebetiyle korana salgını sebebiyle hastanelerde çalışan sağlık görevlileri ve tedavi gören hastalara şifa kaynağı olması temennisiyle bağışıklığı güçlendirici kuruyemiş ve meyve ikramı gönderildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve daire personeli tarafından hazırlanan kumanyalar İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun başkanlığında Konya Numune Hastanesi,  Konya Beyhekim Devlet Hastanesi ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazır Ek Binasına gönderilmek üzere araçlara yüklendi.

Konuyla ilgili Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi önünde açıklamada bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Berat Kandili münasebetiyle sağlık çalışanları başta olmak üzere korona teşhisi sebebiyle tedavi gören hastalara küçük bir ikram da bulunmak istediklerini söyledi.

Hayatın insanoğlu için önemli bir sermaye olduğunu, her saatinin, her dakikasının bulunmaz bir nimet, maddi imkânlarla ölçülemeyen büyük bir servet olduğunu ifade eden İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu “Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemiz ve İl Müftülüğümüz organizasyonu ile hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla alınan kuruyemiş ve meyvelerden oluşan kumanya paketlerimizi sağlık çalışanlarımıza ve hastalarımıza bugün kandil münasebetiyle inşallah ulaştırmaya çalışacağız.

Zor günlerden geçiyoruz. İnşallah kumanyalarımız doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız ve hastalarımız için bağışıklıklarını güçlendirici birer şifa kaynağı olur.  Bizler için büyük riskler alarak kahramanca mücadele eden doktorlarımıza, tüm sağlık çalışanlarımıza, emniyet güçlerimize, askerlerimize ve bu zorlu süreçte fedakârca hizmet eden her bir kardeşimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi ki varlar. Rabbim yar ve yardımcıları olsun, eksikliklerini göstermesin inşallah. “dedi.

Berat gecesinin hayat yolculuğunun en bereketli duraklarından biri olduğunu, bu gece insanın yaratılışının, var oluşunun ve asıl gayesinin ne olduğunu gözden geçirmesini,  muhasebe ve tefekkür edilmesi tavsiye eden Poçanoğlu, tüm İslam aleminin kandilini tebrik ederek,  bu gece ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsünden bir an önce kurtulmamız, refaha ve selamete kavuşmamız ve tüm hastalarımızın şifaya kavuşması için tüm vatandaşlarımızı duaya davet etti.