17.04.2019

2019 Yılı “Ramazan Ayı” hizmetleri istişare toplantıları yapıldı

Her ay ilçe müftülerinin katılımı ile düzenli olarak yapılan aylık mutat toplantı, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun başkanlığında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde yapıldı.

Ramazan ayında yapılacak hizmetlerin ele alındığı toplantıya, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı.

“Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Ayı Hizmetleri Talimatı” çerçevesinde gerçekleşen toplantıda, Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan faaliyetler görüşülerek istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 5 Mayıs Pazar günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 6 Mayıs Pazartesi günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız.

Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Konu, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir.” dedi.

2019 Yılı Ramazan ayı teması “Ramazan ve İnfak” oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki Ramazan ayı temasının "Ramazan ve İnfak" olarak belirlendiğini ifade eden Poçonoğlu şunları kaydetti;

İnfakın en büyük amaçlarından biri ekonomik canlılığın temin edilmesi, para ve servetin atıl kalmasının önüne geçilmesidir. "… Altın ve gümüşü (genel olarak parayı ve serveti) biriktirip sayarak Allah yolunda infak etmeyenler yok mu, işte onlara acı bir azabı müjdele!" (Tevbe, 9/34) ayet-i kerimesi bu gerçeği bizlere öğretmektedir.

Ramazan ayının infak ayı olarak nitelendirilmesi, Hz. Peygamber'in (s.a.s.) her zaman cömert olduğu halde Ramazan ayı içerisinde ümmetine kılavuz olarak cömertliğin zirve örnekliklerini sunuşu önemli bir husus olarak değerlendirilmelidir. (Buhari, Savm,7)

"Ramazan ve İnfak" konusunun ele alınışı, Ramazan'ın bu manevi ikliminde toplumsal yapımızı, kardeşliğimizi ve toplumsal dayanışmamızı güçlendirici çalışmaların hayata geçirilmesine ve bu yönde toplumsal bir farkındalık oluşturulmasına katkıda bulunacaktır. Çünkü Ramazan, dayanışmanın ve kardeşliğin daha da olgunlaştırılabilmesi için Müslümanlara ikram edilmiş bir bereket mevsimidir.

Ramazan ayı, ibadettir, rahmettir, mağfirettir. Ramazan ayı, ruh ve nefis için, birey ve toplum için takvadır, korunmadır. Ramazan ayı, selâmdır, esenliktir, sükûnettir, huzurdur, dinginliktir. Ramazan ayı, kardeşliktir, dayanışmadır, paylaşmadır. Ramazan ayı, berekettir, ziyafettir, zarafettir. Ramazan ayı, zenginin oruç tutarak yoksulu anlamasıdır.

Ramazan ayı faaliyetleri istişare edildi

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun Ramazan ayı talimatı doğrultusunda yaptığı bilgilendirmenin ardından toplantıda ay içerinden ele alınacak çalışmalar üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Görüşmelerde; İrşat hizmetleri, Camilerle ilgili alınacak tedbirler, ibadetlerle ilgili alınacak tedbirler ile ay içerisinde yapılacak çeşitli faaliyetler ele alındı.

İl ve ilçe müftülükleri murakıpları ile Ramazan ayı öncesi istişare toplantısı yapıldı

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde gerçekleşen toplantının ardından il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan murakıplar ile Konya İl Müftülüğü Ek Hizmet Binasında bir araya gelerek Ramazan ayı öncesi alınacak gerekli tedbirler ile çeşitli konularda istişarelerde bulundu.

İl ve ilçe vaizleri ile istişare toplantısı yapıldı

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan vaizler ile Konya İl Müftülüğü Ek Hizmet Binasında bir araya geldi.  “Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Ayı Talimatı” çerçevesinde ele alınacak vaaz-irşat hizmetleri ile fetva hizmetleri konusunda planlanan hizmetler görüşülerek karara bağlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi Mütevelli Heyeti toplandı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi Başkanı İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu başkanlığında Mütevelli heyeti yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi.

Poçanoğlu başkanlığında heyet, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunarak söz konusu hizmetleri karara bağladı.