09.01.2019

İl Müftülüğü’nden “Gençler Bilinçleniyor Projesi”

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri kapsamında Karatay İlçesi Karaaslan ve Saraçoğlu mahallerinde “Gençler Bilinçleniyor” projesi başlattı.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve proje ekibinde yer alan görevliler ile, il müftü yardımcıları, vaizler ve din görevlilerin katılımıyla camiler, okullar, kıraathaneler ve lokaller ziyaret edilerek çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Pilot bölge seçilen Karatay İlçesi Karaaslan ve Saraçoğlu mahallerinde “Gençler Bilinçleniyor” projesi ile ilgili açıklamada bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu “İslam’ın istiklali ve istikbali neşe ve huzuru, ibadette Allah’a kullukta arayan gençlerle yükselmiştir. Bundan sonra da milletimizin ve bu ümmetin yetiştirdiği gençlerle İslam inşallah yükselmeye devam edecektir. Biz bu duygu ve düşüncelerle gençlerimize manevi değerler kazandırmak için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenliyoruz. Şimdi de farklı bir çalışma ile “Gençler Bilinçleniyor” projesi başlattık.  Projemizde, aile parçalanması, İslam’ın yanlış tanıtılması, İslam’ın DEAŞ, PKK ve bu gibi terör örgütleriyle birlikte anılması, bilgisizlik, yanlış ve yanlı bilgilendirme, İslam hukuku ve cari hukukun oluşturduğu ikilem ile gençlerin maksatlı kişilerce yanlış yönlendirilmesinin önüne geçmek gibi konuları ele alarak, gençlerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Ayrıca Poçanoğlu, projede hedeflerinin gençlerin terör örgütüne katılmasını engellemek, doğru din bilgisini kazandırmak ve İslam’ın barış dini olduğunu gönüllere nakşetmek olduğunu ifade ettikten sonra projeye destek veren STK’lara da teşekkür etti.

Projede kapsamında yapılan faaliyetler;

“Saracoğlu Hayber ve Adem Sönükler Camii’nde gençlerle “Sabah Namazı Buluşması”, Saracoğlu İmam Hatip Ortaokulu’da “Gençlik Semineri”, Mevlana Haftası münasebetiyle “Sadrettin Konevi İmam Hatip Lisesinde” Gençlik Buluşması,
Hayber Cami İmam Hatibi nezaretinde gençlerle ilahi grubu oluşturuldu.