23.04.2021

VEKİL İMAM-HATİP VE VEKİL MÜEZZİN-KAYYIM SINAVI DUYURUSU (2021 / MAYIS AYI)

KONYA İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN

VEKİL İMAM-HATİP VE VEKİL MÜEZZİN-KAYYIM SINAVI DUYURUSU

(2021 / MAYIS AYI)

İlimiz genelinde, İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken askerlik, yurtdışı görevlendirme veya geçici görevlendirme vb. sebeplerle görevden ayrılan cami görevlilerinin yerine aşağıdaki listede bulunan kadrolara, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. Maddesine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/2 maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9, 11 ve 13. maddeleri uyarınca yarışma sınavı ile açıktan vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

Sınava katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar

1. 657sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

2. Vekil İmam-Hatiplik için İmam-Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.

3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5/b maddesinde belirtilen ortak nitelik şartlarını taşımak.

4. Vekil Müezzin-Kayyımlık için Hafız olup, Lise veya dengi okul mezunu olmak. (İ.H.L mezunu ise hafızlık şartı aranmaz.)

5. Atanmak istediği görevi yapmaya mâni bir özrü bulunmamak.

6. 2018 Yılı KPSS (DHBT) sınavından en az 60 ve üzeri puan almış olmak.

7. Hali hazırda vekil olarak çalışıyor olmamak.

8. Adaylar ilan edilen camilerden sadece birisine müracaat edebilir.

Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar bir adet Ek-3 form dilekçe, fotoğraf, diploma fotokopisi ve 2018 yılı KPSS (DHBT) sınav sonucunu gösterir internet çıktısı ile birlikte görev almak istediği ilçe müftülüğüne şahsen veya posta yoluyla (posta yoluyla müracaat edenler başvurdukları yerin ilçe müftülüğünün e-mail adresine posta ile gönderdikleri başvuru evraklarını PDF formatında göndermeleri gerekmektedir, fotoğraf gönderemeyenler sınav günü getirebilirler) müracaat edebileceklerdir. İl Müftülüğüne yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Bu duyuruda belirtilen şartları taşımayan müracaatlar ile 07/05/2021 tarihinden sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Yapılacak sınav sadece ilan edilen camiler için geçerlidir.

İlanen duyurulur.

Son Müracaat tarihi

: 07/05/2021 Mesai bitimine kadar

Sınav Tarihi

: Sınav COVID-19 tam kapanma tedbirleri kapsamında ileriki bir tarihe ertelenmiştir. (Yapılacak olan sınav tarihi burdan duyurulacaktır)

Sınav Saati

Sınav Yeri

: Konya İl Müftülüğü

Sınavın Yapılacağı Adres

: Ferhuniye Mahallesi, Sultanşah Cad. No:37 Selçuklu/Konya

Sınav sonuçları, sınavı takip eden işgünü içerisinde ilimiz müftülüğünün https://konya.diyanet.gov.tr web adresi, “Duyurular” bölümünden açıklanacaktır.

Konya İl Müftülüğü