28.06.2022

YAZ KUR'AN KURSLARI AÇILIŞ PROGRAMI

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an kursları, Okulların tatile girmesiyle tüm yurtta olduğu gibi Meram İlçe Müftülüğümüze bağlı Camiler ve Kuran Kurslarında da (27 Haziran 2022)  tarihi itibarıyla, İlçe Müftümüz Zekeriya KOÇAK’IN vermiş olduğu ilk ders ile birlikte başladı.

Bu vesile ile Sultan Alpaslan Camiinde İlçe Müftümüz Zekeriya KOÇAK, Kuran Kursları Müdürümüz Seyit Ali AYDİL ve öğrenci velilerimizin  katıldı bir açılış programı düzenlendi.

Çocukların her yıl iki ay süreyle cami ile tanıştığını, bu vesile ile de Kur'an, namaz, milli/manevi değerler, ibadet bilinci ve ahlak bilinciyle hemhal olduklarını, “bu iki ayı en güzel şekilde değerlendiren öğrencilerimize, hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür eden Müftü KOÇAK, Yaz Kur’an Kursları, çocuklarımız için yazın yapabileceğimiz en güzel faaliyetlerden bir tanesidir. Evlatlarımızın kişiliklerinin oluştuğu bu yaşlarda Yaz Kur’an Kurslarına devam etmelerini çok önemsiyorum. Bilimsel verilere göre bu yaşlardaki kazanımlar ömür boyu devam eder. Yavrularımız bu yaşta Allah’ın kelamı ve Peygamber Efendimizin sünneti ile tanışarak temel dini bilgilerden istifade edecek,  güzel ahlak sahibi olmanın yollarını öğrenecekler. Yaz boyunca yoğun bir tempoda çalışacak tüm din görevlilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.