08.10.2021

Müderris Halis Kürkçü Mescidi İbadete Açıldı.

MÜDERRİS HALİS KÜRKÇÜ MESCİDİ İBADETE AÇILDI.

Meram İlçesi, Sahibiata Mahallesinde bulunan 100 yıllık Müderris Halis Kürkçü Mescidi, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali ÖGE, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya KOÇAK ve Vakıflar bölge Müdürü Nurullah OSMANOĞLU’nun katılımıyla yeniden hizmete açıldı.

Doç. Dr. Ali ÖGE’nin Cuma namazı öncesinde okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti, akabinde yapmış olduğu dua, Zekeriya KOÇAK’ın kıldırmış olduğu Cuma namazı ile –halk arasında bilinen ismiyle- Kürkçü Mescidi, yapılan restorasyonun ardından ibadete açılmış, Cami’nin anahtarı Din Görevlisi Mehmet Nuri ÇAKIR’a teslim edilmiştir.

Kılınan namaz sonrası Yapılan ikramlarla açılış sona ermiştir. Mescidin restorasyon sürecinde katkısı bulunan herkese teşekkür eder, "Kim, Allah rızâsı için bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar." Hadis-i Şerif’i mucibince Rabbimiz kendilerine bir köşk nasip etsin dileriz.