29.05.2020

“Cemaat Olma Coşkusunu Yeniden Yaşatan Rabbimize Sonsuz Hamd-u Senalar Olsun”

Kovid-19 tedbirleri kapsamında İlçe Müftülüğümüze bağlı Camilerde namazların cemaatle kılınmasına ara verilmişti. Camilerimiz 29.05.2020 Cuma günü Cuma namazı ile birlikte cemaatle namaza yeniden açıldı. İlçe Müftümüz Sabri KÜTÜKÇÜ, Konya halkına yıllardır hizmet veren Muhacir Pazar yerinde Cuma namazı kıldırdı.

Namaz öncesinde tekbirler eşliğinde şükür kurbanı kesildi.

Meram ilçemizde 74 gün sonra ilk cuma namazı müftülüğümüzün belirlemiş olduğu 81 Camide büyük bir katılımla kılındı.  Camilerin avlularında eda edilen namazda sosyal mesafe ve maske takılması gibi kurallara riayet edildi.

Cuma namazı öncesinde şadırvan, cami tuvaletleri ve abdesthaneler, tedbirler kapsamında kapalı tutuldu.

Güvenlik güçleri ve ekiplerce tedbirlerin yoğun şekilde uygulandığı alanlarda, görevlilerimiz ve belediye ekiplerince seccadesi bulunmayan vatandaşlara tek kullanımlık seccade ile maske dağıtıldı.Cami avlusuna girmeden kişilerin ellerini dezenfekten ile temizlemeleri sağlandı. Sosyal mesafeye dikkat edilmesi için görevlilerimiz tarafından işaretler konularak tek tek yer gösterildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi ve  Cuma namazı eda edilen yerlerdeki Görevli personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek dua ile namaz tamamlandı.