07.01.2022

Talim ve Tashih-i Huruf Kursu Kapanış Programı!

Ta’lim ve Tashîh-i Hûruf Kursu Kapanış ve Belge Takdim Programı

11 Ekim – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında devam eden İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik hizmet içi Ta’lim ve Tashîh-i Hûruf Kursu Kapanış ve Belge Takdim Programı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Sayın Hafiz Osman Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen program Sultan Selim Camii Uzman İmam-Hatibi Sayın Fatih İş’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya İl Müftüsü Sayın Doç. Dr. Ali Öge, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın çok önemli olduğunu ifade ederek: “Kur’an-ı Kerim’e hizmet Rabbimizin kelamına hizmettir.” dedi.
Konya Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Aydın ise: “ Bu programın islam alemine, ülkemize ve Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programa katılan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Sayın Hafiz Osman Şahin yaptığı konuşmada: “Tashîh-i Hûruf kursları büyük önem arz etmektedir. Çok şükür günümüzde yaygın bir şekilde bu eğitim verilmektedir. Kapanış programı için burada bulunduğumuz Tashîh-i Hûruf kursunda emeği geçen bütün hocaları tebrik ediyorum.” dedi.

Ney taksimi ve ilahi dinletisi ile devam eden program Meram, Selçuklu, Karatay, Kulu ve Akşehir ilçelerinde yapılan Ta’lim ve Tashîh-i Hûruf kurslarında başarı gösteren 89 kursiyere katılım belgesi ve 23 kurs öğreticisine teşekkür belgesi takdimi ile devam etti. Program hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.