28.11.2022

Karapınar’da Kur'an Ziyafeti ve Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

Karapınar İlçe Müftülüğü tarafından Mehmet Akif Erkek Kur'an Kursunda hafızlığını ikmal eden 22 hafız için Kur'an Ziyafeti ve İcâzet Merasimi düzenlendi.

Programa Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Protokolü, daire amirleri, Ereğli İlçe Müftüsü Abdullah Özmen, Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Sarayönü İlçe Müftüsü Alattin Alğan, Hadim İlçe Müftüsü Muhammed Tamir ve Karapınarlı hemşehrilerimiz katıldı.

Karapınar İlçe Müftümüz Yunus Aydın, hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ederek, ilçemizde hafızlara maddi manevi destek olan hayırseverlere teşekkür etti.

Konya İl Müftümüz Prof. Dr. Ali Öge, Kur'an ve hafızlar gecesi olan böyle bir programa halkımızın yoğun katılımına dikkat çekerek, Kur'an-ı Kerim'e olan muhabbetin asırlardır devam ettiğini ve bunun Kur'an'ın bereketi olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ise 2003 yılında bir müddet Karapınar'da vaizlik görevinde bulunduğunu, o yıllarda hafızlık kurslarının yetersiz olduğunu, bugün sadece bu ilçemizde bile hafızlığa verilen önemin çok kıymetli olduğunu söyledi. Genel Müdürümüz Türkiye'de sadece bu yıl 12.500 hafızın diploma aldığını ifade ederek halkımızın Kur'an'a olan teveccühüne değindi. Hafızlığın ilim merdivenlerinin henüz ilk basamağı olduğunu da söyleyen Kurt, hafızlarımızın ilimlerini artırmak için gayretlerini artırmaya devam etmeleri gerektiğini ifade etti.

Kur'an Ziyafeti için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Baş İmam Hatibi Kurrâ Hafız Ferruh Muştuer ve Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Kurrâ Hafız M. Hakkı Bayır hocalarımız katıldı.

Halkımız, 22 hafızın İcazet Merasimi ve Kur'an Ziyafeti programına Karapınar Belediyesi Düğün Salonunu tamamen doldurarak büyük ilgi gösterdi.

Program selamlama konuşmaları ve sinevizyon gösterisinin ardından Kur'an Ziyafeti ile devam etti. Hafızlara hediye takdiminin ardından dua ile program sona erdi.