01.11.2021

Diyanet Radyo Karapınar’da Yayında: 105.2

Kurulduğunda ilk günden itibaren, “Biz de sizi dinliyoruz” sloganıyla hem karasal yayınla hem de internet ve mobil uygulamasıyla dinleyiciye ulaşan Diyanet Radyo, Karapınar İlçe Müftülüğünün koordinesinde Karapınar’da da 105.2 frekansıyla karasal yayına başladı.

Radyo frekansının alınma süreci, cihazların temini ve kurulumu hususunda kendi imkânları ile Diyanet Rodyo’yu ilçesine kazandıran Karapınar İlçe Müftülüğümüz bu konuda Türkiye’de ilk olma özeliğine sahiptir.

Sahih dini bilgiyi halkla buluşturan Diyanet Radyo bunun yanı sıra sanat, edebiyat, tarih, sağlık, alanlarda da toplumu bilgilendiriyor. Ayrıca ezgi ve ilahi dinletileri ile halkın ilgi odağı olan Diyanet Radyo, iste dinle programlarıyla da izleyicinin istediği ezgi ve ilahileri de dinletiliyor.

Yayınlarda genel ahlakı ve toplumsal duyarlılıkları dikkate alan Diyanet Radyo, yayınlarda sahih dini bilgiyi esas alıyor, İslam’ın temel kaynaklarına uygunluğuna ve tarihsel tecrübeye dikkate ediyor.

Hikmetli bir gönül dili ile İslam’ın hak ve hakikate dayanan tevhid inancını, ihlas ve samimiyette birleşen ibadetini, bilgi ve hikmete dayanan ahlakını, şefkat ve merhametle yoğrulan adaletini geniş halk kitlelerine ulaştırmaya için gayret gösteriyor. Çeşitli konularda hazırlanan radyo tiyatroları dinleyiciler tarafından çok seviliyor. 2020 yılında yayınlanan 160 bölümlük asrısaadet adlı arkası yarınla adından sıkça söz ettirtiyor.

Mezhep, meşrep, siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak, bütün toplum kesimlerini kuşatıcı ve kucaklayıcı yayın yapıyor.

Diyanet Radyo giderek büyüyen yapısıyla, gelişen kadrosu ve zengin içerikleriyle Karapınar’da da 105.2 frekansı ile yayın yapmaya başladı.