05.01.2021

Hüsn-i Hat Sanatkarı Vaiz Kuddusi Doğan’ın Eserleri İlgi Görüyor

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından özel hat ve tezhip çalışmalarının yer verildiği 2021 yılı için hazırlanan duvar takviminde, Karapınar İlçe Müftülüğü Vaizi Kuddusi Doğan’ın hüsn-i hat çalışması da yer aldı.

Uzun yıllar çeşitli ilçelerde müftülük ve vaizlik görevinde bulunan ve aynı zamanda hat sanatkarı da olan Kuddusi Doğan, çalıştığı Erzurum, Nürnberg, Osmaniye, Gaziantep, Cihanbeyli ve Çankırı gibi şehirlerde kişisel olarak açtığı sergilerle eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunması ile de biliniyor. DOĞAN ayrıca Narman Merkez Camii ve Nurdağı Ükkaşe Camileri gibi bazı camilerin kubbe ve kuşak yazılarını hazırladı. Daha çok levha formunda yazdığı bir kısım çalışmaları özel koleksiyonlarda ve bazı müzelerde yer almaktadır.

Kuddusi DOĞAN’ın özgeçmişi;

04.04.1965 Tarihinde Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Alınoluk köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde okuduktan sonra Kahramanmaraş İmam-Hatip Lisesi’ni (1985) ve akabinde Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni (1992) bitirdi. Aynı Üniversiteye bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Felsefesi dalında yüksek lisans yaptı (1996). 1988 yılında müezzin olarak başladığı memuriyet hayatına Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ni bitirip ilçe müftüsü olarak devam etti. Erzurum-Narman, Osmaniye-Sumbas, Gaziantep-Nurdağı, Konya-Cihanbeyli, Çankırı-Şabanözü ilçelerinde müftü olarak görev yaptı. 2003-2007 yılları arasında Almanya’nın Schwandorf ve Nürnberg şehirlerinde din görevlisi olarak görev yaptı. Halen Konya ili Karapınar ilçesinde vaiz olarak görev yapmaktadır.

1987 yılında İlahiyat Fakültesinde öğrenci iken merhum Prof. Dr. Fevzi GÜNÜÇ Beyden Rik’a meşk ederek başladığı hat sanatını fakülte bittikten sonra Konya’da yaşayan hattat Yrd. Doç. Dr. Hüseyin ÖKSÜZ (Konevî) Beyin hat derslerine devam ederek 2003 yılında Sülüs ve Nesih dallarında icâzetnâme aldı.