24.03.2020

KONFERANS VE KERMES

İlçe Müftülüğümüze bağlı Merkez Kız Kur'an Kursu öğreticileri tarafından kadınlara yönelik olarak "Ümmetin yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir." konulu program ve akabinde kurslarda eğitime devam eden öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

10 Mart 2020 Salı günü saat Merkez Kız Kur 'an Kursu Konferans Salonu'nda icra edilen program, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca müftülükler bünyesinde oluşturulan Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının tanıtımını konu edinen video ile kadının İslâm'daki değeri ve örnek hanım şahsiyetleri konu alan sinevizyon ilgiyle izlendi.

Sinevizyonun ardından İl Müftülüğü Uzman Vaizi Halide Kılıç  “İster kadın, ister erkek olsun insan; Kur'an'ın ifadesiyle Allah'a kulluk için yaratılmıştır. Kişi Kur'an'ın rehberliği, Allah Resûlü'nün örnekliğinde bir hayat yaşarsa gerçek manada kul olur. Kadının değeri kul olmakla başlar. Toplumu kadın inşa eder. Toplumu oluşturan bireyleri anne olan kadın eğitir ve yetiştirir. Kadın ve erkek birbirinin rakîbi değil refîkidir. Huzur ve bereket bu ikisinin birlikte müslümanca yaşamasındadır. Kadın tükenmeden de tüketebilir. Harcamalar da itidal, iktisat, kanaat ve şükürle yapılmalıdır.” dedi.

Programa ilçe merkezinde ve köylerde bulunan Kur'an Kursu öğreticileri ve kursiyerleri de katıldı. Karapınar halkının da kayıtsız kalmadığı programa ilgi yoğundu. Program sonrasında Kur'an Kursu öğreticileri, kursiyerler ve öğrenciler tarafından hazırlanan ürünler kermes çadırında misafirlerin beğenisine sunuldu.