16.05.2023

2023 Yılı Hac Eğitim Semineri İlçe Müftülüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İlçe Müftülüğümüz organizesinde düzenlenen Hacı adayları eğitim programı Hacımehmetli Camii Müezzin Kayyımı İlyas Sağlam'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından okuduğu ilahi ile başladı. İbadet bilinci ve Hac ibadeti, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, Hac Yolculuğundan önce Maddi ve Manevi Hazırlık konularında Hacı adaylarına bilgilendirmelerde bulunan İlçe Müftümüz Mustafa Fatih YAR haccın meşakkatli ve sabır gerektiren bir ibadet olduğunu buna karşılık sevabı ve mükafatının büyük olduğunu dile getirdi.
Hac ibadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ve Haccın Hikmeti, Hacdaki Sembollerin Anlamı Şube Müdürümüz Mehmet KANTAR tarafından anlatıldı.
Hanımlara özel oturumda ise kadınlara özgü konular, Vaiz M. Medine KARA tarafından anlatıldı.
Son olarak Temel Sağlık Bilgileri ile seminer tamamlandı.