09.06.2022

4-6 Yaş Kur’an Kursları Yıl Sonu Programları

8 Haziranda Müftülüğümüz bünyesinde bulunan Kolukısa Mahallesindeki 4-6 Yaş Kur’an Kursunun ve 9 Haziran İsmet ve Ümmühan 4-6 Yaş Kur’an Kursunun yıl sonu programı belediye kültür merkezinde düzenlendi.

İlçe Kaymakamımız, kurum amirleri, öğrenci velilerinin ve vatandaşlarımızın yoğun katılım sağladığı programda, İlçe Müftümüz, Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı okul öncesi 4-6 Yaş Kur’an Kurslarının önemine değinerek; Selçuklu ve Osmanlı döneminde bu görevi icra eden Sıbyan Mekteplerine başlayacak çocuklar için “Bed-i Besmele Cemiyeti” törenlerinin icra edildiğini ve çocukların eğitim öğretime besmele ile başlamanın önemli olduğunu, bu gün bu görevi 4-6 yaş kurslarının îfa ettiğini, çocuklarımızın İslam ahlakıyla yetişmeleri için hepimizin sorumlulukları olduğunu, bu eğitimin sadece Kur’an eğitimiyle kalmayıp Mevlana’nın ifadesiyle pergel gibi ayağının biri İslam üzere sabit diğer ayağının bütün dünyayı gezen bir anlayışla her manada yetiştirilmeleri gerektiğini ifade etti.

Çocukların okuduğu Kur’anı Kerim tilaveti, ilahiler akabinde program hediye taktimi ve ikram ile sona erdi.