07.02.2024

Miraç Kandili Programı

Miraç Kandili Programı:

06 Şubat 2024 Salı Akşam Saat:18.30

Üç aylardan Recep-i Şerifin 27. Gecesini şereflendiren Miraç Gecesi vesilesiyle, İlçemiz Lala Mustafa Paşa Cami'inde Miraç Kandil Programı yapıldı.

Rahmet ve mağfiret ayları olan üç aylardan Recep-i Şerifin 27. Gecesini şereflendiren Miraç Gecesi vesilesiyle, ilçemiz Lala Mustafa Paşa Cami'inde Miraç Kandili Programı yapıldı.

Yatsı namazı öncesi İlçe Müftüsü İbrahim Güneş’in vaazı ile başlayan Miraç Kandil Programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif ile devam etti.

İlçe Müftüsü İbrahim Güneş vaazında; Bugün Sevgili Peygamberimizin miraçla teselli edildiği mübarek miraç gecesidir. Bu durum Kur’an-ı Kerim’in İsra suresinin ilk ayetinde şöyle anlatılmaktadır: "Kulu Muhammedi bir gece Mescid-i Haram’dan, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür.”

Bu gecede sevgili peygamberimiz bir çok hediye ile ihsan edilmiştir. “Gözümün nuru” diye nitelediği beş vakit namaz, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri ve “Âmenerrasulü” diye başlayan Bakara suresinin son iki ayeti hediye edilmiştir.

Gazze’de, Mescid-i Aksâ’da yapılan zulüm ve soykırımda hayatını kaybeden kardeşlerimize dua ediyoruz. Rabbim şu mübarek gecede mazlum ve mağdur coğrafyalara barış ihsan eylesin, zalimleri zelil kılsın, ehli islamı mansur ve muzaffer eylesin.

Yüreklerimizi dağlayan asrın felaketi 6 Şubat Depremlerinin 1. yıl dönümü olması münasebetiyle Yüce Rabbimden ahirete irtihal eden her bir kardeşimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yüce Mevlam devletimizi, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Miraç gecemiz mübarek olsun.” dedi.

İlâhî bir rahmet olan Miraç Kandil Programı dualarla sona erdi.