25.10.2023

KONFERANS

Milli Mücadelede Din Adamları.

Konferans:

Milli Mücadelede Din Adamları.

İlçemiz Safa Yatılı Hafız Erkek Kur’an Kursu Toplantı Salonunda, Prof. Dr. Ali SARIKOYUNCU tarafından din görevlilerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimize “Milli Mücadele Döneminde Din Adamları” konulu konferans verildi. Konuşmasında Milli Mücadelenin, Türk ulusunun varlığını ve bağımsızlığını korumak için maddi-manevi bütün olanaklarını seferber ettiği fevkalâde önemli bir dönemi içerdiğini dile getiren Prof. Dr. Ali SARIKOYUNCU, böyle bir anda milletin ruhunda ve benliğinde mevcut olan direnme gücünü ateşleyen hocalar, müftüler, din adamlarının Milli Mücadele fikrinin doğuşunda önemli bir faktör olmuşlardır dedi. Konferans sonunda İlçe Müftümüz İbrahim Güneş kendilerine teşekkür ederek hediye tablo takdim etti.

Kendilerine vermiş oldukları konferans dolayısı ile Ilgın Müftülüğü olarak teşekkür ederiz.

Prof. Dr. Ali SARIKOYUNCU’nun “Milli Mücadelede Din Adamları” isimli 3 ciltlik bir eseri’de bulunmaktadır