26.09.2018

ILGIN SAFA ERKEK HAFIZ KUR'AN KURSU AÇILIŞI

SAFA YATILI HAFIZ  ERKEK KUR’AN KURSU AÇILIŞI

Ilgın 2. Yatılı Hafızlık Kursu'na Kavuşuyor ;

2014 Yılında göreve başladığı günden itibaren ilçedeki eksiklikleri bir bir tespit eden ve bunlarla ilgili bir yol haritası belirleyen Abdurrahim KOCAGÖL; yapmış olduğu planları bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı 'nın çalışmaları arasında önemli bir yere sahip olan Kur'an Kurslarına büyük önem veren KOCAGÖL; İlçede göreve başladığı 2014 yılından bu yana açılan Kur'an Kurslarından başka 8 tane 4-6  Yaş Kur'an Kursu ve ilkini geçen yıl açmış olduğu Merve Yatılı Hafızlık Kız Kursu'nun ardından son olarak da, 2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemine yetiştirdiği, Safa Yatılı Erkek Hafız Kur’an Kursunun açılış törenini, Din Görevlilerinin de büyük desteğini gördüğünden 06.10.2018 Tarihindeki Camiler ve Din Görevlileri Haftasında yapmaya hazırlanıyor.

İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; müftülük tarafından yapımı tamamlanan erkek yatılı hafızlık Kur’an Kursu’nun yeni eğitim ve öğretimle birlikte öğrenci almaya başlayacağını bildirdi.

Kısa süre önce yatılı hafızlık kız Kur’an Kursu’nun hizmete açıldığını, 90 öğrencinin eğitimine devam ettiğini hatırlatan Müftü Kocagöl gazetecilere yaptığı açıklamada Ilgın’a güzel bir yatılı Kur’an kursu daha kazandırdıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Kocagöl, sadece Ilgın’lı hayırseverler tarafından yapılan inşaatın çok kısa bir sürede tamamlandığını ifade ederek, “ İnşaatımızı bir yıl gibi kısa bir süreyle tamamladık. Yeni eğitim ve öğretim yılına hazırladık. Yurdumuzun kapasitesi yüz kişilik olup standartların üstünde bir yurt oldu. Yine Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği öğrencilerimiz İmam Hatip Orta Okulu’na da devam edebilecekler. İmam Hatip Okulu bir proje okulu olduğu için öğrencilerimiz için bir sınav açılıyor. Öğrencilerimizi ve velilerimizi daha detaylı bilgi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve müftülüğümüze bekliyoruz .” dedi.

Müftü Kocagöl Ilgın’lı yardımseverler tarafından hem kız, hem erkek olmak üzere iki tane yüzer kişilik yatılı hafızlık kursunun yanında 4-6 yaş grubuna hizmet etmek üzere yedi tanede Kuran Kursu Ilgın dışından yardım almadan sadece mahalli imkanlarla yaparak açılışını yaptıklarını söyleyerek açılışa imkanı ve zamanı olan her yaştan herkesi davet ediyoruz. Dua bekliyoruz.

Son olarak İlçe Müftüsü Abdurrahim KOCAGÖL, bu iki güzide eserin yapılmasında emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen tüm Ilgın’lı yardım severlere ve din görevlilerine teşekkür etti.

Abdurrahim KOCAGÖL

İlçe Müftüsü