23.04.2024

Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Seminerleri Verildi.

İlçe Müftümüz Sayın Yusuf SARI hocamız tarafından Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki’ konusunda hacı adaylarını bilgilendirdi. Seminerin ardından İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.

Diyanet işleri Başkanlığın organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.

Hayat; amacı sınama olan bir yolculuktur. Cennet ya da cehennem ile neticelenecek olan bu yolculukta, iman eden insanların temel sorumluluğu ise ibadettir. İbadet en geniş anlamıyla; müminin, bütün hayatını Allah’ın arzu ettiği şekilde düzenlemesidir. Dar anlamı ile ise namaz, oruç, zekât, cihat, hac ve kurban gibi çeşitli farzlarla Allah’a yöneliştir. Her bir ibadetin kendine has özellikleri, uygulama esasları ve tabi hikmetleri bulunur. Bütün bunların bilinmesi, ibadetin kulluk şuuru ile yapılması ve ondan elde edilecek maddi ve manevi kazanımların yakalanabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle çoğu insan için ömürde sadece bir defa yaşanılabilecek bir tecrübe olarak hac ibadeti; yolculuk öncesi, yolculuk esnasında ve yolculuk sonrasında bir bilgi ve şuur seferberliği haline dönüştürülmelidir.