26.07.2016

Diyanet’ten Özel Harekat Polislerine ve şehitlere dua…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve beraberindeki 81 il müftüsü, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek şehitler için dua ettiler.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve 81 il müftüsü, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret ederek Kuran-ı Kerim okudu.

Müftülerle Emniyet Genel Müdürlüğünün Gölbaşı'ndaki kampüsüne gelen Başkan Görmez, Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy’u ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Başkan Görmez, Kuran-ı Kerim tilaveti ve getirilen tekbirlerin ardından vatanın birliği ve beraberliği için mücadele eden güvenlik güçleri ve şehitler için dua etti. Başkan Görmez, “Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar canlarını veren, bütün şehit ve gazilerin yolunda vatan ve milletimizi korumak konusunda cansiperane mücadele eden kardeşlerimizi daima muzaffer eyle. Vatanımızı bekleyen bu kardeşlerimizi ve vatan sathındaki asker ve polislerimizi her türlü kötülükten muhafaza eyle Allah’ım” duasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da “Aziz milletimizin vatanı ve milleti korumak üzere ellerine silah teslim ettiği gözü dönmüş canilerin ülkemizde meydana getirdikleri karmaşa esnasında şehit olan kardeşlerimiz oldu. Yarabbi okunan dualarımızı onlara ulaştır. Okunan Kur’an-ı Kerim’in nuru ile kabirlerini pür nur eyle.  Makamlarını cennet eyle. Derecatını âli eyle. Ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatma Ya Rabbi. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi daim eyle. Birliğimize, dirliğimize ve beraberliğimize kasteden dahili ve harici düşmanlarımıza fırsat verme. Ezanlarıyla, bayraklarıyla, tekbirleriyle şu güzel vatanda yaşamayı ehli imana ve necip milletimize nasip eyle. Bu aziz millet, dünya üzerindeki Müslümanların ümididir. Bu ümit olan milleti, sen muzaffer eyle. Buna uzanan elleri sen kahrı perişan eyle” duasında bulundu.

Şehitler için dua edilmesinin ardından Başkan Görmez ve müftüler, saldırının izlerini taşıyan nizamiye ve ek hizmet binasını inceledi.