23.05.2023

Hafızlık Öğrencileri Gezide Buluştu

Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından Hilaliye Erkek Hafızlık Kur’an Kursunda okuyan öğrencilerimize yönelik gezi programı gerçekleştirildi.
       Sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde düzenlenen gezide bir araya gelen öğrenciler, İstanbul, Çanakkale ve Bursa illerimizin tarihi, dini ve kültürel dokusunu oluşturan önemli mekanlarını gezdiler.
          İlk gün sabah namazını Ayasofya Camiinde  kılan öğrenciler daha sonra Topkapı Sarayı, Sultan Ahmed Cami, Fatih Cami, Eyyüb Sultan Cami gibi İstanbul’un manevi ikliminin ayrılmaz parçası olan sembolik mekanlarının havasını teneffüs ettiler. İkinci gün Çanakkale’ye hareket eden kafilemiz, ziyaret ettikleri Çanakkale Şehitliğinde daha önce den okudukları hatimlerin duasını yaptılar. Savaşın gerçekleştiği alanları yakından görerek, milli şuur ve tarih bilincinin oluşmasına katkıda bulunacak bilgiler edindiler. Gezinin son gününde Bursa’nın tarihi yerlerini gezen öğrenciler, Ulu Camide kıldıkları ikindi namazından sonra Ereğli’ye döndüler.
         Üç gün süren gezide hoşça vakit geçiren öğrencilerimiz, ziyaret ettikleri illerin tarihi ve  kültürel değerlerini yakından görmenin memnuniyetini dile getirdiler.