26.11.2021

“Toplantıdan Sonra Cuma Namazı”

Konya İl Müftülüğü örnek bir projeyi hayata geçirdi. Her ay mutat olarak yapılan ilçe müftüleri toplantısı merkez dışındaki ilçelerde yapılmaya başlandı. Cuma günlerine planlanan ilçe müftüleri mutat toplantısından sonra, ilçe müftüleri köy ve mahalle camilerinde cuma vaazı verip cuma namazını kıldırıyor. Şu ana kadar Akören, Kulu ilçelerinde gerçekleştirilen son olarak bu ay Akşehir ilçesinde yapılan mutat toplantıdan sonra mahalle ve köy camileri olmak üzere ilçe müftüleri toplamda 82 camide cuma vaazı verip cuma namazını kıldırdı.

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge proje ile ilgili olarak şunları söyledi.” İlçe müftülerimiz ile aylık mutat toplantılarımızı merkez dışındaki İlçelerimizde yapma kararı aldık. Bu kapsamda ilçelerimizdeki yürütülen hizmetleri yerinde görmek, toplantıyı cuma günleri gerçekleştirerek, ilçe müftülerimizin köy ve mahalle camilerinde cuma namazını kıldırarak cami cemaati ile birebir iletişim kurma, soru ve düşüncelerin dinlenmesi için bu şekilde bir proje gerçekleştirdik.” dedi.