24.11.2023

Geçici Öğretici Alımı için Sınav İlanı

GEÇİCİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIM İLANI

İlçe Müftülüğümüzün 2023 yılı Yaz Kur’an kursları ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi için Geçici Öğreticiye ihtiyaç duyulan Kur’an kurslarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere Geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği sözlü mülakat sınavı yapılacaktır.

Şartları taşıyıp görev almak isteyenler 27  Kasım  12 Aralık 2023 tarihleri arasında İlçe Müftülüğümüze müracaat edeceklerdir.

Sınav Tarihi: 13.12.2023

I-BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) fıkrasında belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3. İmam-Hatip Lisesi, Ön lisans veya Lisans düzeyinde dini öğrenim mezunu olmak.

4. Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

5. 2022 yılı KPSS(DHBT) puanı 60 ve üzeri olmak,

6. 2022 yılı KPSS(DHBT) puanı 60 ve üzeri alan yeterli sayıda müracaatçı bulunmadığı takdirde, 2022 yılı KPSS(DHBT)’ye girmiş olmak.

7. 4-6 Yaş Kur’an kursları için;

a) Tercihen 4 yıllık dini yüksek öğrenim, ilahiyat önlisans veya en az imam-hatip lisesi mezunu olmak,

b) Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi (ön lisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olanlar öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti ya da 19.01.2017 tarihinden önce 296 saat, 19.01.2017 tarihinden sonra 380 saat herhangi bir kuruluştan Başkanlığımızca kabul edilen sertifika/kurs bitirme belgelerinden birine sahip olmak.

c) KPSS (DHBT) sınavından geçerli puanı almış olmak.

8. Hafızlık Kur’an kursları için;

b) Hafız Olmak,

c) KPSS (DHBT) sınavından geçerli puanı almış olmak.