19.03.2024

Müftülüğümüze Atanan Yeni Din Görevlileri Cübbelerini Giyerek Görevlerine Başladılar.

Diyanet Akademisi'nden başarıyla mezun olarak Müftülüğümüze ataması yapılan Din Görevlileri, Müftülüğümüzde düzenlenen cübbe giydirme töreniyle görevlerine başladılar.

Törende İlçe Müftümüz Gökhan Becerikli Biz bu çağın insanını Peygamberimizin güzel ahlakı ile tanıştırmaya çalışıyoruz. Biz bu çağın insanını cennete kavuşturmaya çalışıyoruz. Hayata değer katan, yer yüzünden cennete giden yolun yolcusu olan çocuklar yetişecek nihai hedefimiz de bu olacaktır." dedi.

Dinin anlaşılması, anlatılması ve yaşanması hususunda Mevla, öncelikle hademe-i hayrat olan siz hocalarımızı, alimlerimizi, öncü tutmuştur dedi. İmam hatiplik veya müezzinliğin sadece namaz vakitlerinde icra edilen bir vazife olmadığını İmam demenin aynı zamanda içinde yaşadığı halkın önderi ve parmakla gösterilen örnek şahsiyeti demek olduğunu vurgulayarak; "Dinin anlaşılması, anlatılması ve yaşanması hususunda Mevla, öncelikle hademe-i hayrat olan siz hocalarımızı, âlimlerimizi, mükellef tutmuştur. Hikmet ışığı 14 asrı aşıp ilk günkü parlaklığıyla bugüne ulaşan İslam medeniyetinin bugünkü mirasçıları unutmayın, sizlersiniz" ve “Ailemize hoş geldiniz” diyerek konuşmasını bitirdi ve hocalarımıza dua ederek görevlerinde başarılar diledi...