15.10.2021

Çumra Müftülüğü "Mevlid-i Nebi Haftası" Mesajı

PEYGAMBERİMİZ VE VEFA TOPLUMU” temasıyla kutlanacak olan hafta öncesi açıklamalarda bulunan Çumra Müftüsü Ekrem AKMANŞEN, Vefa'nın, her şeyden önce Yüce Allah'a gönülden bağlılık, sadakat ve itaat olduğuna vurgu yaptı. Akmanşen şu ifadeleri kullandı: Vefa hiçbir şeyi ortak koşmadan muhabbet ve marifetle O'na yönelmek, ibadet ve salih amellerle O'na yaklaşmaya gayret etmektir.

Öte yandan vefa, sözüyle özü bir olmaktır; sözünün ağırlığını bilmek ve sözüne sadık kalmaktır. Dostlukta ve bağlılıkta sebatkar olmak, ailesini, akrabasını, kendini sevenleri, kendisine iyiliği dokunanları minnet ve şükranla anmak, onlarla iletişimi sürdürmek; onlara sevgi,saygı ve samimiyetle muamele etmektir. "

Mevlid­-i Nebi Haftası Münasebetiyle Çumra Müftülüğünün Yapacağı Faaliyetler:

1- 17 Ekim 2021 Pazar günü tüm camilerimizde Mevlid Kandili programı icra edilecektir.

2- Başta Peygamberimiz (s.a.s) olmak üzere bütün peygamberlerin, şehit ve gazilerin, ilim ehlinden, hayır sahiplerinden vefat edenlerin, salgın ve afetler sebebiyle ahirete göç edenlerin ve tüm geçmişlerimizin ruhlarına ithafen tüm görevlilerimiz tarafından hatim okunacaktır.

3- 18 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 20.30’da İlçemizde bulunan KYK yurdunda İlçe Müftüsü Ekrem AKMANŞEN tarafından “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu sohbet icra edilecektir.

4- Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet ÜNAL tarafından müftülüğümüz personeline 20 Ekim 2021 tarihinde saat 21.00’de online olarak program icra edilecektir.

5- 17 Ekim 2021 Pazar günü müftülüğümüz tarafından İlçemiz Dedemoğlu Mahallesinde Hacıveyiszade Camii Baş İmam-Hatibi Mehmet ÇABA, Uluırmak Nuraniye Kur’an Kursundan Emekli Kur’an Kursu Öğreticileri Yavuz Selim CEYLAN ile Halil ŞAHİN’in katılımıyla İlçe Müftülüğü koordinesinde program icra edilecektir,

6- İlçemiz Müftülüğü Vaizleri tarafından orta öğrenim öğrencilerine yönelik sohbet yapılacaktır.

7- Mevlid-i Nebi Haftası Komisyonu tarafından daire amirleri, okul müdürleri, STK temsilcileri, esnaf ve sanatkarlar ziyaret edilecektir.