22.07.2016

Nizamettin DOĞAN 2007-2011

Nizamettin DOĞAN
TURGUTLU İLÇE MÜFTÜSÜ

Erzurum asıllı bir aileye mensuptur. 1960 yılında Muş Merkez Aşağıyongalı Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Muş İmam-Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra girdiği Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’ nden 1982 yılında mezun oldu.

174. dönem yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra, sırasıyla Erzurum-Karayazı ve Narman, Erzincan-İliç, Giresun-Şebinkarahisar, Sakarya–Kaynarca, Bursa–Mudanya ve Konya-Çumra ilçe müftülüklerinde görev yapan  Nizamettin DOĞAN, 30.09.2011  tarihinde başladığı Turgutlu İlçe Müftülüğü görevini devam ettirmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 10,5 aylık Dini Bilgiler ve Yabancı Dil (İngilizce)  (VI. Dönem) ve İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ nde   2.5 yıllık Müftü ve Vaizler İhtisas Kurslarını (VI. Dönem) dereceyle bitirdi.

Orta derecede İngilizce ve iyi derecede Arapça bilen İlçe Müftüsü Nizamettin DOĞAN; Kocaeli / Gölcük nüfusuna kayıtlı; Evli ve dört çocuk babasıdır.