26.05.2017

Ramazan Mesajı ve Ramazan Vaaz Yerleri

Ramazan Ayına Girerken

Değerli Kardeşlerim!

Mübarek Ramazan ayı biz aciz kulları için Yüce Rabbimizin çok büyük bir lütfudur.

Kısmet olursa bu akşam (Cuma akşamı) Camilerde teravih namazı kılınacak, gecesinde sahura kalkılacak ve 27 Mayıs Cumartesi günü oruçlu olunacaktır.

Rabbim Ramazan ayımızı şimdiden mübarek eylesin, huzur içerisinde teravih namazlarımızı, oruçlarımızı, mukabelelerimizi ve diğer ibadetlerimizi yapmayı nasibi müyesser eylesin.

Kardeşlerim!

Ramazan ayı rahmet ve merhamet ayıdır. Günleri ve geceleri hatta saatleri diğer günler ve gecelerden daha faziletlidir. Peygamber (s.a.v)’in ifadesiyle; aldığımız nefesler tesbih, uykumuz ibadet hükmündedir. Dualarımız müstecaptır. Ramazan ayında kıldığımız farz namazlar fazilet yönünden 70 kat daha fazladır.

Okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’in ayeti, bir hatim sevabı hükmündedir. Oruçlu bir kardeşimize bir iftar yemeği yedirmemiz, bir köle azat etmiş kadar sevap sevaba nail olmamıza, ayrıca bu sebeple Yüce Rabbimizin geçmiş günahlarımızı bağışlamasına vesile olacaktır.

O bakımdan, mübarek Ramazan ayını bir müslüman olarak çok iyi değerlendirmeliyiz. Elbette dünyevi işlerimizi takip edeceğiz, bu çalışmalarımız Allah’ın izniyle kılacağımız namazlarla, tutacağımız oruçlarla, yapacağımız hayır ve hasenatlarla  küçük, büyük, fakir, zengin ayırt etmeksizin göstereceğimiz ilgi, alaka ve nezaketle daha da bereketlenecek huzur ve mutluluğumuz artacaktır.

Çumra merkez ve köylerimizde huzur içerisinde Ramazan ayının geçmesi için, Müftülük olarak gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. Bütün görevlilerimiz en güzel bir şekilde camilerimizde hizmet vereceklerdir. Yeter ki bizler Camiden ve Cemaatten geri kalmayalım.

Yüce Rabbim cümlemizi bu ayın hakkını verenlerden eylesin, yapacağımız ibadet ve taatleri ahseni kabul ile makbul eylesin.

Hoşca kalın, Allah’a emanet olun.

Bekir YÜCEL

İlçe Müftüsü