02.05.2024

Hacı Adaylarımıza Hac İbadeti Öncesi Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

Konya İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ile hacca gidecek hacı adaylarımız için İlçe Müftülüğümüz toplantı salonunda hac eğitim semineri düzenlendi.

Hac eğitim seminerinde hacı adaylarına "İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı, Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ve Temel Sağlık Bilgileri" konularında seminerler verilerek hac farizası uygulamalı olarak gösterildi.

Seminerler İlçe Müftüsü Abdullah Yakalı, Şube Müdürü Yusuf Uysal, Vaiz Salih Çürük ve Kur'an Kursu Öğreticisi Zeliha Tosundur tarafından verildi.

Seminerde İlçe Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen Esra Karabacak ve Mustafa Rıhtım tarafından ise Temel Sağlık Bilgileri eğitimi verildi