31.05.2022

Hacı Adaylarına Hac Öncesi Eğitim Semineri

Konya İl Müftülüğü koordinesinde 2022 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac organizasyonu yapan acentelerle hacca gidecek hacı adaylarımız için İlçe Müftülüğümüze bağlı Site Kız Kur'an Kursunda hac eğitim semineri düzenlendi.
Hac eğitim seminerinde hacı adaylarına "İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı, Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ve Temel Sağlık Bilgileri" konularında seminerler verilerek hac farizası uygulamalı olarak gösterildi.
Seminerler Şube Müdürü Yusuf Uysal, Vaiz Gülhan Yıldırım ve Hüseyin Akman ve Din Hizmetleri Uzmanı Ali Duygun tarafından verildi.
Seminerde İlçe Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen Hatice Türker ve Esra Karabacak tarafından ise Temel Sağlık Bilgileri eğitimi verildi