12.02.2022

Hacıveyiszadeyi anma ve anlama programı düzenlendi

Hacıveyiszadeyi anma ve anlama programı düzenlendi.

Konya’mızın manevi mimarlarından Hacıveyiszade Mustafa Kurucu anıldı.

Konya İl Müftülüğü ile Türk Anadolu Vakfı tarafından Konya Ticaret Odası konferans salonunda Hacıveyiszade Mustafa Kurucu’yu anma ve anlama programı düzenlendi.

Türk Anadolu Vakfı Uluırmak Nuraniye Kur’an Kursu yetkilisi Halil Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla’nın selamlama ve Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’nin açılış konuşması ile devam etti.

Hacıveyiszade belgeselinin izlenmesinin ardından Hacıveyiszade’nin torunu Marmara Üniversitesi Fen Edebeyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Küçükaşçı’nın Mustafa Kurucu hakkındaki anıları ve sohbeti, ilahi dinletisi, İmam Hatip Liseleri ve Kur’an Kursuları arasında düzenlenen “Çevre Bilinci ve Afetler, Küresel Krizlerde Yardımlaşma Ahlakı” kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül töreni ile devam eden program dua ile sona erdi.