21.10.2021

Müftülüğümüz Tarafından Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu " Konulu Konferans Düzenlendi.

Açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Veysel Kükrek yaptı. Kükrek konuşmasında; “Vefa kelimesinin sözlükteki karşılığı samimiyet, doğru sözlülük, güzel söz, sadakat gibi anlamları var. Fakat bizim sözlüklerde zıttı nedir diye baktım vefasızlık demiş. Arapça sözlüklere baktım vefanın olumsuzluğuna, çok korktum, ürkütücü geldi. Vefanın zıttına “el-hiyane” demişler, hıyanet, hainlik, zulüm, haksızlık gibi anlamları vermişler.
Bizler büyükler olarak evli çift eşe, baba olarak evlada, evlat olarak anne ve babaya, öğretmen olarak öğrenciye, öğrenci olarak öğretmene hep vefalı olmak durumundayız. Sevgili gençler özellikle sizlere hitap etmek isterim. Vefa kelimesinin zıttının ihanet olduğunu bilerek, asla vefasızlık yapmayın. Kendinize vefasızlık yapmayın”” şeklinde konuşmasını tamamlamıştır.
Dana sonra kürsüye gelen  İl Müftümüz Doç. Dr. Ali Öge, “vefanın gereği olarak bu vatanı bizlere emanet eden şehitleri rahmetle yad ettiklerini, vefa kavramının sevgide, dostlukta, arkadaşlıkta devamlılık anlamına geldiğini, zikretmenin, tefekkür etmenin ve şükretmenin vefa içerisinde yer aldığını, Peygamberimizin "Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı" ifadesinin Rabbine karşı vefa duygusunu ön plana çıkarttığının altını çizdi. Peygamberimizden vefa örnekleriyle sözlerini sürdüren Öge, vefalı bir peygamberin ümmeti olarak onun sünnetini yaşatmak, adını duyduğumuzda salât ü selam getirmek ve emaneti Kur'an'ı Kerim'e sahip çıkmakla vefamızı göstermeliyiz temennisiyle sözlerini tamamladı.
Konferansa, Hüyük Müftüsü Seyit Ali GÜNDÜZ, Derebucak Müftüsü Gökhan BECERİKLİ din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.