14.03.2024

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bursa Ulu Camii’nde teravih namazı kıldırdı

Bursa Ulu Camii’nde kıldırdığı teravih namazının ardından cemaate hitap eden Başkan Erbaş, ramazan ayının Müslümanlar için bir fırsat olduğunu nitelendirerek, “Cenab-ı Hak kulları için vesileler takdir buyuruyor. Rabbimiz, şükrümüzü eda etmemiz için bazı ibadetleri emretmiş, işte oruç… Peygamber Efendimiz (s.a.s.), ‘oruç kalkandır’ buyuruyor. Neye karşı kalkan? Kötülüklere karşı. Daha iyi Müslüman olalım, daha iyi insan olalım, sabırlı olalım, şükredelim, namütenahi nimetlere şükrümüzü edelim diye bizlerden ibadet istiyor Rabbimiz.” dedi.

“İnsanlık için çalışmak zorundayız”

Başkan Erbaş, yeryüzünde iyilik hakim oluncaya kadar çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Çünkü Rabbimiz bunu bizden istiyor ve Rabbimiz bizim için ‘İyiliği emreden, kötülükten men eden, Allah’a inanan en hayırlı ümmetsiniz’ buyuruyor. İşte biz en hayırlı ümmet olarak hem kendimiz hem çocuklarımız, gençlerimiz, evlad-ı iyalimiz hem de insanlık için çalışmak zorundayız. Nerede bir kötülük varsa o kötülüğü ortadan kaldırmak için ellerimizle yapabileceğimiz şeyler varsa ellerimizle, dilinizle yapabileceğiniz şey varsa dilinizle, bunları da yapamıyorsak kalbimizle o kötülüğe karşı buğz edeceğiz, dua edeceğiz o kötülüğün ortadan kalkması için.” diye konuştu.

Ramazan ayında garip gureba, fakir fukaraya destek ve yardımcı olma tavsiyesinde bulunan Başkan Erbaş, ramazan ayının aynı zamanda yardımlaşma, sadaka, fitre, zekat ve dayanışma ayı olduğunu söyledi.

“Gazze’deki zulmün durması için ulaşmamız gereken her yere ulaşalım”

Başkan Erbaş, Filistin’deki zulmün unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Sürekli dünyanın dikkatini oraya çekmek için elimizle yapmamız gereken ne varsa elimizde yapalım. Yardım gönderelim, dilimizle dünyaya haykıralım. Bu zulmün, bu katliamın, bu soykırımın durması için ulaşmamız gereken her yere ulaşalım. Yoksa ramazandan bir tat alamayız. Gazze’de masumlar, bebekler, çocuklar zalimlerin, işgalcilerin bombardımanı altında can verirken, biz burada nasıl rahat rahat oruç tutacağız, ramazan ayını idrak edeceğiz?” ifadelerini kullandı.