22.10.2022

Toki Adem Kartal "4-6 Yaş Kur'an Kursu" Düzenlenen Törenle Açıldı.

Müftülüğümüz  tarafından TOKİ Mahallesinde 4-6 yaş öğrencileri için Adem Kartal Kur’an Kursunun açılış programı düzenlendi.TOKİ Adem Kartal Kur’an Kursu önünde düzenlenen açılış törenine   İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar,Belediye Başkanı Adil Bayındır İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, kurum amirleri, din görevlileri, hayırsever işadamları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında Beyşehir Belediyesi’nin mehteran gösterisi ise büyük ilgiyle izlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Kuran kursların amacının çocukların geleceğe yönelik ümitlerini ve dini bilgilerini arttırmakta olduğunu belirtti.

Kükrek, “Buralarda yetişen çocuklarımız için birbirimize baktığımız zaman; İsraf nedir? Vatan sevgisi nedir? İsrafa karşı nasıl mücadele edilir? Anne babaya sevgi nedir? Anne babaya saygı nedir? Bunları öğrenmektedirler. Bizim 4-6 yaş kurslarımızın böyle bir fonksiyonu var geleceğe yönelik ümitlerimizi arttırmak, çocuklarımıza yönelik bu ümitleri arttırmak. Bugün açılışını yaptığımız kursta emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ise, “ Allah aşkını, peygamber sevgisini her zaman zihninden çıkarmayan nesilleri yetiştirdiğimiz sürece bu ülke yıkılmayacak ve bölünmeyecektir. ”dedi.

Bayındır, “Adem Kartal 4-6 yaş grubu çocuklarımızın kreşini biraz sonra açacağız. Biz bu milletin evlatlarını, dünyevi ilimler, uhrevi ilimler ile birleştirerek eğitir ve büyütürsek yalan söylemeyen, çalmayan, haramdan korkan, vatan ve bayrak sevgisini, Allah aşkını, peygamber sevgisini her zaman zihninden çıkarmayan nesilleri yetiştirdiğimiz sürece bu ülke yıkılmayacak ve bölünmeyecektir.

Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, ise “Milli değerlerin, değerler eğitiminin erken yaşta verilmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek şu açıklamalarda bulundu.

Akpınar, “Kuran kursumuzun öncelikle öğrencilerimize ailelerimize ilçemize milletimize ümmetimize hayırlı olmasını diliyorum. Milli değerlerin, değerler eğitiminin erken yaşta verilmesini çok önemsiyorum. Doğru insanlar elinde doğru yerde verilmesi de çok önemli. Gerçekten çok güzel bir tesis yapılmış. Hem içerisiyle hem bahçesiyle oyun gruplarıyla emeği geçenlere başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Beyşehir Belediyemize Belediye Başkanımıza işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. İnşallah burada yetişen çocuklarımıza ülkemizin geleceğini emanet ediyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Sağ olun.” İfadelerini kullandı.

Beyşehir TOKİ Mahallesi Muhtarı Yasin Sünbül, de Hayırsever işadamlarına teşekkür ederek, Beyşehir Müftülüğümüze bağlı hayırsever işadamlarımızın destekleriyle yapılan Adem Kartal 4-6 yaş kreşimizin öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizlerin huzurunda hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun. Belediye Başkanı Adil Bayındır’a ise encümen kararı ile TOKİ mahallesine yer tahsisinde yardımcı olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum. ”dedi.