03.03.2022

“ÇANAKKALE RUHU” KONULU ÖDÜLLÜ ŞİİR YAZMA YARIŞMASINA BAŞVURULAR BAŞLADI

Konya İl ve İlçe Müftülükleri tarafından düzenlenen “Çanakkale Ruhu” konulu ödüllü şiir yazma yarışmasına başvurular başladı.
Konya İl ve İlçe Müftülükleri tarafından gençlerle iletişim kurmak ve onların zihinlerinde “Çanakkale Ruhu”nun oluşmasına katkı sunmak amacıyla lise öğrencilerine yönelik ödüllü şiir yazma yarışması düzenleniyor. Yarışma’nın son başvuru tarihi 11 Mart 2022 olup; bir öğrenci en fazla bir eser ile katılım sağlayabilecektir.
Başvurular Konya İl ve İlçe Müftülüklerine bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci olduklarını belirten belgeyi yanlarında bulunduracaklardır.
Yarışmaya katılacak şiirler A4 (21 cm x 29,7 cm) boyutundaki düz beyaz kâğıda; yazım kurallarına uygun, okunaklı bir el yazısıyla veya bilgisayarla Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto büyüklüğünde ve iki (2) sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmış olacaktır.
Şiirler, Değerlendirme Komisyonu tarafından; duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü 25 puan, kullandığı dilin akıcılığı 25 puan, özgünlük, 25 puan, Türkçe dil bilgisi kurallarına uygunluk 25 puan olarak değerlendirilecektir.
Yarışma neticesinde birinciye 500 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye ise 200 TL ödül verilecektir.
Bu vesileyle tüm lise öğrencilerini “Çanakkale Ruhu” konulu ödüllü şiir yazma yarışmasına başvuru yapmaya davet ediyoruz.