13.05.2022

“Hafızlık İcazet Programı Gerçekleştirildi”.

İlçe Müftülüğümüze bağlı Kevser Köksal Kur'an Kurslarından mezun olan 19 kız öğrencinin hafızlık icazet programı; Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali ÖGE , DİB Başkanlık Müşaviri Belgin KONARILI, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit DURGUT, Akşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Hakkı KOÇ, Protokol üyeleri,hayırseverler, öğrenci velileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve ardından Sultan Ahmet Camii Müezzin Kayyımı Aşgın TUNCA’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İlçe müftümüz Ahmet MÜJDECİ’nin açış konuşmasıyla devam etti.

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali ÖGE hafızlık sürecinde emeği geçen hocalarımıza ve ailelerine ayrıca Kur’an kurslarına maddi manevi katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek, hafız öğrencileri tebrik etti. Ramazan Ayı boyunca Mukabele okuyan Hafız öğrencilerimize hediye takdiminde bulundu.Programa katılan DİB Başkanlık Müşaviri Sn. Belgin Konarılı Hanımefendi de Hafız olan öğrencileri tebrik etti.

Programa katılan protokol üyeleri tarafından Hafızlığını tamamlayan öğrencilere Belge ve Hediye takdimi yapıldı.

Hanımlara özel olarak devam eden programın 2, bölümü Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin Kur’an tilavetleri ve Şiir dinletileri ile sona erdi.