27.07.2020

Müftülüğümüzden İyilik Konutlarına Destek

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumların yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfının, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa ettiği  İyilik Konutları'na İlçe Müftülüğümüz personeliyle destek verdi.

Türkiye Diyanet Vakfımızın İyilik Konutları'na destek olmak amacıyla İlçe Müftüsü Ahmet KARDAŞ’ın izniyle İlçe Vaizi Saim ÖZBAKIR’ın öncülüğünde ”Bir Evde Bizden Olsun” sloganıyla tüm personel kampanya hakkında bilgilendirildi, maddi ve manevi olarak destekleri istenildi.

Kampanya 27 Temmuz 2020 tarihi itibariyle sona erdi. Bu süreçte toplanan 49.580,00 Türk Lirası Türkiye Diyanet Vakfı Akşehir Şubesine teslim eden Akşehir İlçe Müftü Vekili Saim ÖZBAKIR, Suriye’de savaş mağduru açıkta, çadırlarda ve zor şartlarda hayatını devam ettirmeye çalışan kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfımızın başlatmış olduğu İyilik Konutları kampanyasına 8 adet konut bağışında bulunulduğunu belirterek, "TDV'nin İyilik Konutları'na Akşehir Müftülüğü olarak biz de bir nebze de olsun destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayan ve desteğini esirgemeyen başta İlçe Müftümüz Sayın Ahmet KARDAŞ’a daire personelimize, din görevlilerimize, Kuran Kursu öğreticilerimize, Elif Kur’an Kursu yöneticisi ve personeline ve yardım eden tüm kardeşlerimize teşekkür ederim." dedi.

Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyorlar Türkiye Diyanet Vakfının Suriye’de savaş mağduru ailelerin hayat standartlarını iyileştirmeyi amaçladığını ifade eden Müftü Vekili ÖZBAKIR, "Suriye’de 9 yıldır devam eden iç savaştan dolayı bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Yaklaşan kış şartları da göz önüne alınarak TDV’nin bu bölgede 28 metrekare büyüklüğünde 2 odalı içerisinde banyo, tuvalet ve mutfağı bulunan, her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme konutlar inşa etmektedir. Bir konutun maliyeti 6.000 TL olarak belirlenmiştir. Kurban Bayramının gölgesinin üzerimize düştüğü şu günlerde Rabbim tüm mağdur ve mazlum olan kardeşlerimize bayram sevincini yaşamayı biran önce evlerine, yurtlarına vatanlarına kavuşmayı nasip eylesin." ifadelerine yer verdi.