23.10.2019

İSLAMIN NURU İLE NURLANDILAR

Moldova asılı Aliona, Ludmila ve Romanya asıllı Jenica  Müftülüğümüze başvurarak kendi arzularıyla Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet KARDAŞ’ın başkanlığında 22 Ekim 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilen ihtida merasimi ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldular.

İlçe Müftülüğümüze Müslüman olmak için müracaat eden Aliona,
Ludmila ve Jenica   kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.

Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten “Aliona” ismini Zehra, Ludmila ismini Leyla ve  Jenica   ise ismini Sevgi olarak değiştirdi.

Kur’ ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İlçe Müftüsü Ahmet KARDAŞ İslam Dini’ nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından kelime-i şahadet getirmeleri ve yapılan dua ile son buldu.

İhtida töreni sonrasında İlçe Müftüsü Ahmet KARDAŞ, Aliona, Ludmila ve Jenica’ya “İhtida Belgesi” ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti.