01.10.2020

2020 Din Görevlileri Haftası

1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arası ‘’Camiler ve Din Görevlileri haftası’’ olarak kutlanmaktadır

‘’Ben muallim olarak gönderildim’’hadisi şerifi ile Peygamber Efendimizkendisine ve O’nun varisleri durumunda olan alimlere insanlığı, iman edeb ve ahlak ekseninde yeniden inşa vazifesini hayatın merkezine koymuştur

Bu hedef doğrultusunda inşa ettiği mescidin bir bölümünü ilim ve edeb mektebi yaparak mescid ile mektebi birleştirmiştir.O günden bu güne camiler mabed olmanın yanında aynı zamanda mekteb ve medrese merkezleri olarak insanlığın ilim ve irfanına katkı sunmaya devam etmektedir.

Suffa geleneğinin bir devamı olarak tarihin her döneminde mescidlerin yanına medrese inşa edilmesi ilim ile amelin birbirinden ayrı düşünülemez iki hakikat olduğunun en güzel örneğini ifade etmektedir.

İslam dünyasında hemen hiçbir insan yoktur ki caminin ders halkasından nasipdar olmasın.İlk Dini bilgilerimizi camilerimizdeki kurslarda görevli hocalarımıza borçluyuz.Bugün dahi başta Mescidi Haram ve Mescidi Nebevi olmak üzere İslam dünyasının her yerinde camilerde ilim halkalarının varlığı camilerimizi ilmin kaynağı ve hayatın merkezi yapmıştır.

Camilerimizin; mihrab,minber,kürsü ve minarelerinden hak ve hakikatin sesi soluğu olan,sahih kuran ve sünnet bilgisini halkımıza ulaştırma gayreti içinde olan tüm Din Gönüllüsü kardeşlerime sihhat,afiyet ve huzur içinde istikametle etranını aydınlatmalarını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

İsmail AYDIN

Müftü.