19.04.2018

"BAĞIMLILIKLA MÜCADELE" ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Altınekin ilçe Müftüsü Dr. Ramazan YILDIRIM’ın davet ve katılımlarıyla Altınekin’de görev yapan Vaiz, İmam Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticilerine bağımlılıkla mücadele hususunda din görevlilerin sorumlulukları anlatılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konudaki hizmet alanı tanıtıldı.

Konya İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Selçuklu Vaizi Hülya ANIL ve AMATEM Koordinatörü Mustafa USLU özellikle uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelesi hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.Bağımlılık tedavisi alan bireylerin sosyal ve psikolojik, bedensel sağlıklarının korunması yönünde alınabilecek tedbirler ile taleple mücadele konusunda da önleyici faaliyetler olarak neler yapılabileceğinin anlatıldığı seminerde toplumdaki olumsuz ön yargının değişmesi konusunda tecrübelerden örnekler verildi.

Altınekin ilçesinde ki lise, ihl ve ortaokuldaki velilere yönelik seminerde ise “BİLGİLEN, DUYARLI OL, FARKIDA OL” temasıyla ebeveynlere konunun hassasiyeti anlatıldı. Dinimizin bu konuda emir ve yasakları anlatılırken çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığına iten sebepler üzerinde durularak,tespit edilen sebeplerden hareketle öncelikle koruyucu önlemler üzerinde bilgiler verildi.