24.07.2017

2017 YILI YAZ KUR’AN KURSU KUR’AN-I KERİM ve DİNİ BİLGİLR YARIŞMASI İLE İLGİLİ ESASLAR

1)Yarışmaya 2017 yılı yaz Kur’an kurslarında (DİBBYS/EHYS) kaydı bulunan 10-15 yaş arası istekli öğrenciler katılabilecektir.

2)Yarışma Kız ve Erkek Öğrenciler arasında ayrı ayrı yapılacaktır.

3)Yarışma soruları;

A-Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum” kitabı,

B-Tecvid kuralları,

C-Namaz Duaları; Sübhaneke, Tahiyyat, Salli-Barik, Rabbena Atina Rabbenağfirli, Kunut Duaları ve meali, Ø Duha-Nas arasında bulunan süreler, Ø Fil suresi- Nas Suresi arasında yer alan sürelerin mealinden seçilecektir.  Süreler ve meali için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayını olan “Kur’an-ı Kerim Meali” dikkate alınarak hazırlık yapılacaktır.

4) Yaz Kur’an kurslarında okuyan kız ve erkek öğrenciler yarışmaya katılmak için “EK-4’teki formu doldurarak kurs yöneticisine veya Kur’an Kursu öğreticisine teslim edeceklerdir.

5) Kur’an kursu yöneticisi, kurs birincisinin bilgilerini, “EK-5’te yer alan forma göre doldurup Müftülüğümüze teslim edecektir.

SINAVA BAŞVURU: 28 TEMMUZ 2017 MESAİ BİTİMİNE KADAR MÜFTÜLÜĞÜMÜZE “EK-5” İLE BAŞVURULACAKTIR.